A+ A A-

Πως πρέπει να υποδεχτούμε το νέο έτος; Κύριο

Νέο Έτος Νέο Έτος

Ένα ολόκληρο έτος έφτασε στο τέλος του γεμάτο συναισθήματα, στιγμές, πρόσωπα, καταστάσεις, επιτυχίες και αποτυχίες.

Όμως μπορεί αυτό το βιβλίο να κλείνει, αλλά ένα νέο ανοίγει γεμάτο κενές σελίδες, έτοιμες να τις γράψουμε από την αρχή.

Αποχαιρετώντας το έτος που μόλις φεύγει κρατάω όλα τα «μαθήματα» που πήρα. Όσο ήρθαν μέσω όμορφων καταστάσεων και εμπειριών και άλλα που έμαθα μέσω δυσκολιών και καταστάσεων που με στεναχώρησαν.

Κρατάω μέσα μου συμβουλές, συζητήσεις, εμπειρίες και γνώσεις που με βοήθησαν και ήταν σημαντικές για εμένα. Αυτές θα τις έχω μαζί μου ως φυλαχτό για να συνεχίσω.

Δεν ξεχνώ όσα για τα οποία προσπάθησα, κόπιασα και πέτυχα ή απέτυχα, θα θυμάμαι γιατί συνέβη αυτό και η σκέψη αυτή θα με κρατά για να συνεχίσω στο μέλλον.

Όμως, πρέπει να αφήσω πίσω στο βιβλίο που γράφτηκε και κλείνει, όλα όσα με πλήγωσαν και δεν με άφησαν να προχωρήσω.

 

Όσο για τα άτομα που ήρθαν στη ζωή μου με δίδαξαν πολλά. Άλλα με έκαναν πιο πλούσια σε συναισθήματα και άλλα σε γνώσεις. Έμαθα πως ακόμη και μια απογοήτευση έχει κάτι να μου δώσει.

Τώρα όμως γνωρίζω πως υπάρχουν άτομα που με αγαπούν και με νοιάζονται και αυτά θέλω να κρατήσω δίπλα μου.

Υπάρχουν όμως και άτομα που με κράτησαν πίσω, με στενοχώρησαν ή και με απογοήτευσαν. Αυτά τα άτομα επιλέγω να τα αφήσω στο βιβλίο που ήδη κλείνει, πίσω μου, με όλες τις εμπειρίες που μου πρόσφεραν.

 

Για αυτό το έτος, οφείλω και πολλά «ευχαριστώ».

Πρώτα στον εαυτό μου, που όσο περισσότερο τον γνωρίζω, τόσο περισσότερο τον έχω δίπλα μου, ως έναν καλό σύμμαχο. Πάντοτε με εκπλήσσει με τις νέες του δυνατότητες και όσα μου δείχνει.

Επίσης, οφείλω ένα ευχαριστώ στα άτομα που συνάντησα σε αυτή τη διαδρομή, όσα έμειναν και όσα έφυγαν, όσα μου άπλωσαν το χέρι και όσα με τράβηξαν κάτω, όσα μου χαμογέλασαν και όσα μου γύρισαν την πλάτη, αλλά το μεγαλύτερο ευχαριστώ το οφείλω σε όσα άτομα έμειναν δίπλα μου. Χωρίς αυτά τα άτομα τίποτα δεν θα ήταν το ίδιο.

Ευχαριστώ για την βοήθεια, την στήριξη, την αγάπη και την καλοσύνη που ήταν πάντοτε εκεί για εμένα και μου δινόταν απλόχερα.

Σας ευχαριστώ.

 

Σας εύχομαι το νέο έτος να σας βρει τόσο πλούσιους όσο και εμένα. Έχοντας την υγεία σας, ένα χαμόγελο ζωγραφισμένο στο πρόσωπό σας, αγάπη στην καρδιά σας και τα δικά σας άτομα να σας κρατούν το χέρι, έτοιμοι για να συνεχίσετε.

Το νέο έτος να σας δώσει απλόχερα υγεία, να διατηρήσετε την χαρά και την αγάπη μέσα σας και να έχετε τα αγαπημένα σας άτομα πάντοτε δίπλα σας. Το νέο βιβλίο που μόλις άνοιξε να είναι γεμάτο αισιοδοξία, ευτυχισμένες στιγμές, δημιουργία, αγάπη και φως. Μην ξεχνάτε πως εσείς είστε ο μοναδικός συγγραφέας του δικού σας βιβλίου, μόνο εσείς μπορείτε να δημιουργήσετε αυτές τις στιγμές.

Όλα αυτά τα όμορφα συναισθήματα κρατήστε τα μέσα σας σαν φυλαχτό, να μην ξεχνάτε να τα εκτιμάται και με κάθε ευκαιρία να τα δίνετε και εσείς απλόχερα σε όσους τα αξίζουν.

Μην ξεχνάτε πως υπάρχετε, να είστε ευγνώμονες για όσα θεωρείτε δεδομένα, ενώ στην πραγματικότητα δεν είναι. Καθημερινά να προσπαθείτε να γίνεστε καλύτεροι για εσάς και για τους γύρω σας.

Το νέο βιβλίο μόλις άνοιξε και εσείς κρατάτε την πένα στο χέρι σας.

 

Ευτυχισμένο το νέο έτος!

Αγγελική Καβαλλιεράτου

Η Αγγελική Καβαλλιεράτου, σπούδασε Ψυχολογία στο Μητροπολιτικό κολέγιο Αθηνών όπου κατέκτησε το πτυχίο της Ψυχολογίας από το Πανεπιστήμιο της Αγγλίας University of East London με τίτλο, BSc Hons Psychology.

Η ίδια είναι μέλος του Βρετανικού συλλόγου ψυχολόγων (British Psychological Society). Στη συνέχεια ακολούθησε το Μεταπτυχιακό της στην Κλινική και Κοινοτική Ψυχολογία από το ίδιο Πανεπιστήμιο της Αγγλίας University of East London με τον μεταπτυχιακό τίτλο MSc Clinical and Community Psychology.

Επιπλέον, η ίδια εκπαιδεύεται στο τετραετές Πρόγραμμα της Συστημικής Ψυχοθεραπείας, στο Εργαστήριο Διερεύνησης Ανθρώπινων Σχέσεων.

Ιστότοπος: www.aggelikikavallieratou.com

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Άρθρα του μήνα

Οικογένεια

Σημαντικά μηνύματα που δίνουμε στα παιδιά μας μετά το διαζύγιο.

Σημαντικά μηνύματα που δίνουμε…

18 Οκτωβρίου, 2018

Κάθε διαζύγιο δεν είναι  ευχάριστο για κανένα μέλος της οικογένειας, πόσο μάλλον για τα πα...

Σχέσεις

Οι δυσκολίες που υπάρχουν στις σχέσεις σήμερα.

Οι δυσκολίες που υπάρχουν στις…

18 Οκτωβρίου, 2018

H αλήθεια πως τα τελευταία χρόνια οι σχέσεις έχουν αρχίσει να γίνονται ακόμη πιο δύσκολες....

Ψυχολογία

Πως επηρεάζει η εγκυμοσύνη την ψυχολογία της μέλλουσας μανούλας.

Πως επηρεάζει η εγκυμοσύνη την…

18 Οκτωβρίου, 2018

Η περίορος αυτή της εγκυμοσύνης, επηρεάζει την μέλλουσα μανούλα σε πολλά επίπεδα.

Σχέσεις

Η ζωή μετά το διαζύγιο

Η ζωή μετά το διαζύγιο

18 Οκτωβρίου, 2018

Πλέον είναι πολύ μεγάλα τα ποσοστά των γάμων που καταλήγουν σε διαζύγιο και αυτό τείνει να...